Ruralna okolica

#villagebreak #posjetisela

Niste li neke od najljepših priča otkrili na posve neočekivanim mjestima? Istok Hrvatske prepun je takvih iznenađenja. Putujući gradovima Srijema i Slavonije pred vama će se nizati ambijentalna mjesta i sela. Ne žurite, zastanite i osluhnite… Nećete vjerovati što se sve može pronaći…

#toppetatrakcija  #topfiveattractions

  1. Šumarski muzej u Bošnjacima priča je o dubokoj povezanosti čovjeka i šume.
  2. Svetište Gospe na Vodici u Ilači i Svetište Majke dobre nade u Šumanovcima pored Gunje, mjesta su mira i nade i svjedočanstva o višestoljetnoj tradiciji kršćanstva na istoku Hrvatske.
  3. Mamut od sijena u prirodnoj veličini u naselju Mohovu jedinstvena je prigoda za napraviti selfie. Ova skulptura od sijena tu nije slučajno. U Mohovu je pronađen jedini fosilni ostatak mladog vunastog mamuta star više od deset tisuća godina.
  4. Gradište, Bošnjaci i Tordinci atraktivne su destinacije ruralnog turizma. Uživat ćete u domaćim kušaonicama rakija, tradicijskim šlingerajima i vrhunskoj eno-gastro ponudi.
  5. Adrenalinski park u Cerni sa svim vrstama voćaka koje se mogu naći od sjevera Afrike do sjevera Europe i umjetnim jezerom za ribolov, pravi je izbor za izlet.

#tasteofsrijemandslavonija #okusisrijemaislavonije

Jednom riječju neodoljivo! Tako bi se mogla opisati tradicijska kuhinja Vukovarsko-srijemske županije. Posjetite li restorane s oznakom Okusi Srijema i Slavonije, uživat ćete u najfinijim tradicionalnim specijalitetima, ukusnim slasticama, vrhunskim vinima Srijemskog vinogorja, i mirisnim rakijama.