Video

Dođite se odmoriti i uživati, posjetite Bošnjake

Na samom istoku Hrvatske u prelijepom okruženju širokih žitnih polja, starih hrastovih šuma spačvanskog bazena i rijeke Save, smjestili su se Bošnjaci.
Selo je to u kojem živi oko 3000 stanovnika koji se pretežito bave poljoprivredom, stočarstvom, proizvodnjom povrća, meda, tjestenine, suhomesnatih proizvoda, te voćnih likera i rakija. Netaknuta priroda Vjerova i poučne staze Virgrada udaljene su svega 6 km od sela i idealne su za šetnje, meditaciju ili vožnju biciklom. Stanište je to brojnih biljnih i životinjskih vrsta o kojima puno toga možete čuti u Šumarskom muzeju koji je otvoren posjetiteljima kroz cijelu godinu, a nalazi se u središtu sela.
Ponosni su mještani na svoju crkvu Sv. Martina kao i na svetište Drage Gospe Bošnjačke, uređeno selo, ali i na Slavonsku kuću, mjesto gdje se objedinjuje tradicija, običaji i kultura, mjesto gdje se svi rado okupljaju i druže.
Bošnjaci su poznati po folkloru, pjesmi, šlingeraju i izradi oboraka, ali i po bogatoj gastronomskoj ponudi, savršenoj kombinaciji tradicionalnog i modernog koje će zadovoljiti svako nepce. A ukoliko se poželite odmoriti, možete birati između tradicionalne šokačke sobe, modernih smještajnih kapaciteta u selu ili se odlučiti za odmor u prirodi uz pogled na Vjerove i spačvansku šumu.
Dođite se odmoriti i uživati, posjetite Bošnjake!

 


Moja. hr 2022. godine

Vrijedni i kreativni tim Vukovarsko - srijemske županije i ove je godine oduševio i ostvario cilj - uspjeli su prikazati kakav je doista naš komadić svijeta, Srijem i Slavonija.

 


Festival traminca:

 


Tim iz Vukovarsko – srijemske županije napravio je najbolji video projekta Moja.hr:

"Moj kraj, moja uspomena, moja budućnost“ slogan je projekta Moja.hr kojim je Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta Hrvatskom radiotelevizijom predstavio sve ljepote Hrvatske viđene očima mladih koji svoju budućnost žele graditi u Lijepoj Našoj. Multimedijalni projekt Moja.hr inicijalno je zamišljen kao natjecanje mladih kreativaca u iskazivanju pripadnosti i privrženosti županijama u kojima žive, u obliku jednominutnog videa. Najbolji video je napravila ekipa iz Vukovarsko-srijemske županije, uz koordinaciju Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

 

Promotivni film Vukovarsko – srijemske županije:

 

 


Srijem i Slavonija hit za rekreativce i pustolove:

Tražite inspiraciju za putovanje? Srijem i Slavonija odličan su izbor. Ako ste gurman i vinoljubac, a uz to volite akciju i ne mirujete ni kada ste na odmoru, ovu destinaciju morate posjetiti. Odabir Domagoja Severa bila je vožnja kanuom i moramo priznati da je bio oduševljen. Netaknuta priroda, dobro društvo i Vukovarsko pivo provjereno su dobar recept za odmor od svakodnevnog stresa.

 


Otočki Virovi:

 

 


Film RTV Slovenije o najistočnijoj hrvatskoj županiji:

 

 


Ashley Colburn svjetski je poznata američka blogerica, dobitnica prestižne nagrade Emmy 2010., za film o Hrvatskoj “WOW Croatia”.
Ashley Colburn snimila je trominutni promotivni video koji predstavlja Vukovarsko–srijemsku županiju:

 

 


Jedan grad + 2 muzeja u jednom paketu #VuseumPass
One city + 2 musuem in one pacage:

 


#jedi #putuj #uživaj #IBee
Zavirite u pustolovinu Ivane Banfić I Bee putevima Srijema i Slavonije.